Daniel Hanganu de la Colegiul Național Iași a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie de la Paris

Daniel-Hanganu-850x560

În perioada 12-18 iulie 2022, s-a desfășurat cea de-a XVIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, găzduită de capitala Franței, organizată și derulată online, sub patronajul Comitetului Național Geografic francez (CNFG).

Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo) este o competiție anuală destinată celor mai buni elevi la geografie, elevi cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani din întreaga lume. Tinerii aleși să-și reprezinte țările sunt cei mai talentați, dintre miile de elevi care participă cu entuziasm la propriile olimpiade locale, județene/regionale și naționale de geografie.

La finalul etapei naționale a Olimpiadei de Geografie din România din acest an, desfășurată la București, în perioada 25-30 aprilie 2022, au depășit dificultățile probelor de selecție un număr de patru elevi, care, pe toată durata vacanței de vară, s-au pregătit temeinic și au reprezentat cu cinste țara noastră, fiecare dintre ei aflându-se la final pe podiumul câștigătorilor. Olimpiada Internațională de Geografie este o oportunitate excelentă a celor mai buni elevi de liceu pentru de a-și testa abilitățile și cunoștințele geografice dar și pentru a cunoaște tineri, cu preocupări asemănătoare, din întreaga lume.

Lotul României, format din patru elevi, s-a reunit la Iași, în perioada 7-12 iulie, unde avut o perioadă de pregătire intensivă, desfășurată la Colegiul Național Iași sub îndrumarea profesorilor Cornelia și Dorin Fiscutean. De peste un deceniu pregătirea teoretică și practică a elevilor care reprezintă România la competițiile internaționale de geografie se realizează la Iași.

Lotul României obține în acest an, în urma celor trei probe de concurs – proba teoretică, proba practică și testul multimedia, două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

O medalie de aur revine la Iași și este adusă de elevul Daniel Hanganu de la Colegiul Național Iași, îndrumat de d-na profesor Cornelia Fiscutean.