Dan Sucu, presedinte Patronatul Concordia: „Trebuie reformata si simplificata administratia, oprita risipa, digitalizat ANAF-ul!”

Confederatia Patronala Concordia sustine ca situația actuala în care se află Romania este rezultatul unor decizii politice, nu doar ale acestui Guvern, ci ale tuturor guvernelor României, fiind imperativ ca politicienii să își asume responsabilitatea și să comunice pașii pe care îi vor lua pentru eficientizarea aparatului de stat și eliminarea risipei. Mediul de business considera ca este anormal ca la jumătatea anului Romania sa afle că nu are bani.

„O companie într-o situație similară ar falimenta, dar nu ajunge aici pentru că se adaptează din timp”, a precizat Confederatia intr-un comunicat.

Dan Șucu, președintele Concordia: ”Mesajul nostru este simplu. Trebuie reformată și simplificată administrația, oprită risipa, digitalizat ANAF-ul. Guvernul, la fel ca orice firmă privată, trebuie să-și construiască bugetul după posibilități, și nu după nevoi. Știm cu toții că posibilitățile sunt întotdeauna limitate, pe când nevoile au fost și vor fi infinite. Nu acest Guvern și nu această coaliție au inventat modul arbitrar de a lua decizii. Modul acesta de lucru este împământenit de un sfert de secol, dar acestui Guvern și acestei coaliții îi cerem să-l oprească. Se tot vorbește despre eliminarea unor facilitați fiscale introduse recent. Facilitățile pentru domeniul construcțiilor sau al agriculturii au fost prezentate la introducere ca o componentă importantă a politicii economice de dezvoltare, gândite de Guvern. Nu a fost prezentat niciun studiu de impact la adoptare, iar ulterior, în timp ce au funcționat, rezultatul economic al acestor facilități nu a fost estimat și prezentat de nimeni. Acum, la fel de arbitrar precum le-a introdus, Guvernul dorește să le elimine și fundamentează decizia aritmetic, simplist. Totul este făcut pe grabă, totul este urgent, arbitrar! Solicităm Guvernului să nu mai eludeze Legea Dialogului Social și să dialogheze așezat, fără grabă, cu cifre și argumente în față, cu confederațiile patronale reprezentative. Solicităm, de asemenea, să nu mai ignore opiniile Consiliului Fiscal sau cele venite din partea Consiliului Economic si Social. Cerem ferm transparență și ne exprimăm speranța că vom ieși din această noua criză prin dialog și rațiune.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *