Dan Petrescu și familia lui au murit în accidentul aviatic de la Milano

WhatsApp Image 2021-10-03 at 19.59.07

foto: ANSA

Azi, la Milano, a avut loc un accident aviatic care s-a soldat cu moartea a 8 persoane. Printre acestea se numără Dan Petrescu, pe care Ion Țiriac l-a numit cel mai bogat român, soția și fiul acestuia. Se pare că miliardarul era cel care pilota aeronava.

Aceștia călătoreau, împreună cu alți cetățeni francezi, spre Olbia, Sardinia, unde îi aștepta mama afaceristului, în vârstă de 98 de ani. La câteva minute după decolare, avionul s-a prăbușit într-o clădire goală în curs de renovare și a luat foc. Pilotul, copilotul, 5 adulți și un copil au murit.

La locul accidentului s-au deplasat numeroase echipaje de pompieri, polițiști, carabinieri, dar și primarul din Miliano, Beppe Sala și primarul din San Donato Milanese, Andrea Checchi, accidentul petrecându-se între cele două municipii.

Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, a fost un om de afaceri miliardar român cu dublă cetățenie germană. La bord se aflau soția sa, în vârstă de 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză, și fiul său de 30 de ani, Dan Stefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie.

Petrescu este cunoscut în România pentru că este un antreprenor imobiliar de mare succes, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale.

Aparatul de zbor a fost cumpărat în 2015 de Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București. Dan Petrescu locuia în Canada, unde era cercetător, ajunsese în Italia împreună cu un cuplu de prieteni care i-au botezat ieri un copil.