Dacian Ciolos la Iasi: „Este foarte important sa avem aici investitii de infrastructura!'”

Investitiile sunt vitale pentru Iasi si Regiunea Moldovei. Europarlamentarii sunt de parere ca aceasta zona a fost neglijata de catre autoritati dar este un punct strategic pentru toata Europa. Aflati intr-o vizita la Iasi, europarlamentarii REPER vin cu o noua viziune despre Iasi si Moldova.

„În viitoarea Uniune Europeană este foarte important să avem centre urbane interconectate și centre regionale bazate pe economie circulară, să fie implementate noile tehnologii și proiecte arhitecturale de anvergură”, a afirmat la Iași, europarlamentarul Dacian Cioloș, președinte al formațiunii REPER.

„Moldova, regiunea asta a Romaniei este la extremitatea estica a Romaniei, ci si a Uniunii Europene. Deci, din punctul meu de vedere, strategic vorbind, este foarte important sa avem aici investitii de infrastructura, sa avem centre urbane importante. Eu sper ca in 5 ani, 7, 8, Republica Moldova sa adere la UE. E ceva realist si Iasul e cu atat mai important. Zona aceasta cu Republica Moldova si cu Ucraina va ramane in continuare centrul atentiei UE”, a spus Dacian Ciolos.

Toate investitiile care s-au facut in ultimii ani au fost doar din fonduri europene.

Ramona Strungariu, europarlamentar REPER

„Iasul e simbolic pentru ca este capitala Moldovei care a fost atat de multa vreme polul saraciei europene si nici acum, din pacate, nu stam mult mai bine. Cred ca astazi merita subliniat faptul ca prin dosarele penale si felul in care se repartizeaza averile ilicite, lucru cu care suntem obisnuiti din activitatea edililor Iasului merita sa vorbim despre oamenii care cunosc Iasul cu ochii inchisi, care si-au facut studiile in strainatate”.

Europarlamentarul Dacian Cioloș a mai spus că dintr-un total de 30 de miliarde de euro, sumă alocată României prin Programul Național de Redresare și Reziliență, până la această dată sunt angajate doar proiecte în valoare de 9 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *