Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR. Cătălin Drulă va fi președinte interimar

Dacian Cioloș a demisionat din funcția de președinte al partidului USR, din cauză că Biroul Național, în care echipa lui Dan Barna deţine majoritatea, i-a respins programul de reforme interne. Funcția acestuia va fi preluată de Cătălin Drulă.

Noul program prezentat de Dacian Cioloș, joia trecută, prevede: schimbarea statutului partidului, înlocuirea actualului secretar general (care face parte din echipa Barna), stoparea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie, după ce mai mulți membri din PLUS au fost excluși, pregătirea unui guvern din umbră, transparentizarea ședințelor Biroului Național.

„Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul ăsta nu e votat, că voi puteți să ziceți «domne nu vrem să votăm», că nu scrie în statut și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum, nu avem ședință BPN. Sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să oblig. La fel, dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia și trebuie un alt președinte…”, a declarat Dacian Cioloș, în ședință.

Totodată, Cioloș a cerut dublarea Biroului Național cu membri din societatea civilă mediul de afaceri, ceea ce ar dilua puterea Biroului Național.

Dacian Cioloș acuză că foștii USR-iști îi blochează inițiativele, în timp ce aceștia consideră că el nu are inițiativă.

Potrivit informațiilor obținute de G4Media, o parte din membri din fostul PLUS și-au scris demisiile.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!