Curtea de Casație a Italiei a decis extrădarea lui Ionel Arsene în România. Decizia este definitivă 

Ionel Arsene va fi predat „în scurt timp” autorităţilor române.

„Ministerul Justiţiei tratează toţi fugarii la fel, indiferent de numele lor. Astăzi, Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităţilor din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităţilor din ţară. (…) Statul român este preocupat ca justiţia să fie făcută până la capăt”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost condamnat definitiv de instanţa română la o pedeapsă cu închisoarea de șase ani şi opt luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

Victoria de astăzi a ministerului Justiției vine la doar o zi după eșecul suferut în cazul extrădării miliardarului israelian Beny Steinmetz. Ieri Curtea de Apel din Nicolsia a respins cererea României de extrădare a lui Steinmetz și a dispus eliberarea acestuia. Mai multe detalii despre acest caz aici.

Arsene este al doilea fugar important care e extrădat de Justiția italiană în ultimii ani, după fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, care  a fost adus din Italia în România în 14 august. Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *