Cursurile cu prezență fizică nu se vor mai suspenda în funcție de numărul de infectări sau gradul de ocupare a paturilor din spitale

scoala

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că de mâine, 9 martie, orele se vor desfășura cu prezență fizică indiferent de numărul de paturile ocupate din spitale sau numărul de infectări.

„Începând cu data de 9 martie 2022 nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate celor cu COVID-19”, declarat Sorin Cîmpeanu.

Elevii care se află în carantină vor fi nevoiți să respecte deciziile Direcției de Sănătate Publică (DSP) în vigoare și vor reveni la școală după ce acestea expiră.

Clasele aflate în online din cauza cazurilor de COVID-19 vor reveni la ore cu prezență fizică după ce termenele stabilite pentru suspendare vor fi expirat.

Pentru elevii cu boli cronice, Ministerul Sănătății, în colaborare cu Ministerul Educației, va stabili măsuri suplimentare de protecție pentru asigurarea dreptului la educație în condiții de siguranță sanitară.

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății subliniază necesitatea respectării cu strictețe a regulilor de igienă personală și în cadrul colectivității, urmând să emită un set de recomandări astfel încât procesul de învățământ să se desfășoare în condiții de siguranță epidemiologică.