Cursuri gratuite, la Casa de Cultură a Studenților din Iași

casa de cultura a studentilor

Casa de Cultură a Studenților din Iași organizează, în perioada 1-20 februarie 2022, o nouă sesiune de cursuri gratuite pentru tinerii din Iași. La acestea se pot înscrie studenți, masteranzi sau doctoranzi din centrul universitar ieșean pasionați de artă, care doresc să își valorifice pasiunile și să își dezvolte noi abilități.

„Scopul acestor cursuri este de a valorifica potențialul artistic al unor tineri talentați, dar și de a asigura participarea studenților în realizarea unor manifestări culturale, educative și recreativ-distractive, menite să aducă un beneficiu în dezvoltarea lor personală”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

În perioada martie-iunie a.c., cursanții pot studia: dans modern și sportiv, pictură, fotografie, grafică, desen, dans popular, muzică/orchestră, voluntariat, canto, street dance, teatru, chitară clasică și electrică. Cursurile dedicate tinerilor sunt coordonate de artiști cu pregătire și expertiză în domeniul lor de activitate, precum și în organizarea de evenimente sau proiecte culturale. Înscrierile se realizează online, pe  site-ul instituției www.ccsiasi.ro la secțiunea „Înscrieri”.

„În luna octombrie 2021 s-au înscris la cursurile cluburilor din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Iași peste 530 de studenți și ne dorim ca 2022 să aducă o creștere a numărului de tineri care se implică în activitățile organizate de instituția noastră.”, a precizat directorul instituției.

În fiecare an universitar, deschidem două sesiuni de înscriere (octombrie și februarie) la cele 8 cluburi artistice ale Casei de Cultură a Studenților din Iași. Sute de tineri se înscriu anual la aceste cursuri, unde își descoperă sau valorifică anumite competențe. La finalul celor patru luni de instruire, cei mai talentați absolvenți ai acestor cursuri practice sunt promovați în evenimentele organizate atât de instituția noastră, cât și la alte concursuri sau festivaluri de profil artistic din țară.

În contextul pandemic, accesul și participarea la cursurile organizate de instituția noastră se face atât în baza certificatului verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, cât și prin prezentarea unor teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată perioada petrecerii timpului în cadrul Casei de Cultură a Studenților.