Cursuri de prim ajutor pentru angajații Antibiotice

Timp de două zile, peste 100 de angajați Antibiotice și copiii acestora au învățat împreună manevre esențiale pentru salvarea unei vieți. Cursul de prim ajutor a fost organizat de compania Antibiotice în parteneriat cu Club a + și Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Iași.

Proiectul intitulat „Plus pentru Viață!” se află la a patra ediție și s-a desfășurat în perioada 30-31 octombrie 2023 în Sala de Sport a Clubului a+. Cursanții au avut posibilitatea de a dobândi noțiuni esențiale necesare în situații de urgență precum stop cardio respirator dar și cum să reacționeze corect în caz de accident, traumă sau obstrucție de căi respiratorii.

Ionuț Părpăuță, Președinte Asociația Club a+

„Suntem la a patra ediție a proiectului „Plus pentru Viață!” organizat de asociația Club a+ sub patronajul companiei Antibiotice SA și în colaborare cu SMURD Iași. Evenimentul este organizat anul acesta în luna octombrie cu ocazia Zilei Naționale a Sustenabilității. Scopul proiectului este legat de faptul că Antibiotice SA este o companie care este interesată și își dorește să dezvolte viitorul alături de salariații și angajații săi și în acest sens. Unul dintre obiectivele prioritare ale companiei este asigurarea securității și sănătății acestor salariați. Acest proiect organizat de Antibiotice, „Plus pentru Viață!” are ca scop instruirea și educarea atât a salariaților cât și a copiilor acestora în tot ceea ce privește tehnica de prim ajutor în cazul unei situații extreme.”

Un stop cardio respirator poate schimba viața unei familii, a unui om, motiv pentru care timpul de intervenție este foarte limitat. In primele patru minute putem aplica manevre eficiente de resuscitare.

Cristian Dranca, Angajat Antibiotice

„Ne bucură astfel de inițiative organizate de Antibiotice în parteneriat cu SMURD. Am venit cu mare parte din echipă, interesați de acest subiect, majoritatea echipei are ca rol coordonarea echipelor de fabricație în cadrul Antibiotice și deși avem implementate sisteme de reglementare, suntem instruiți, faptul că putem învăța măsuri suplimentare de ajutor, uneori pot face diferența dintre viață și moarte. Cu toate că avem planuri bine definite de instruire, suntem bine instruiți, știm să aplicăm măsuri, am văzut în această seară lucruri palpabile, cum să intervenim în situații critice pentru a ajuta colegii la nevoie.”

Cu fiecare minut de la instalarea stopului cardio-respirator, dacă nu se intervine cu măsuri de prim-ajutor, șansele de supraviețuire ale victimei scad cu aproximativ 10%.

Ediția din acest an a proiectului „Plus pentru Viață!” se desfășoară sub egida Zilei Naționale a Sustenabilității.

Prof. Univ. Dr. Carmen Diana Cimpoeșu, Șef UPU SMURD

„Oricare om poate întâlni în viață o situație extremă în care cineva din familia lui sau un necunoscut poate avea oprire cardiacă. Se poate întâmpla să devină inconștient brusc, într-un moment poate trist sau un moment foarte fericit al vieții lui. Și în această situație ne punem întrebarea “Ce putem face? Cum putem salva această viață?”. Este ceea ce încercăm să îi învățăm pe tot mai mulți ieșeni, pe tot mai mulți români și de data aceasta suntem împreună cu familiile din echipa Antibiotice Iași, cei care se adună aici la Club a+, Club Antibiotice Iași. Începând de la cei de vârstă fragedă care sunt cei mai receptivi, copiii echipei de la Antibiotice Iași până la cei care au experiență, unul dintre ei aflându-se la al doilea curs pentru că un astfel de curs repetat la un an sau cel puțin la doi ani.”

Club a+ este un centru sportiv și recreativ al companiei Antibiotice, unde angajații au posibilitatea să participe la activități destinate promovării unui stil de viață sănătos și dezvoltării personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *