Cursuri de anticorupție cu angajații de la Direcția Locală de Evidentă a Persoanelor Iași

În data de 18 ianuarie 2024, Direcția Generală Anticorupție – Serviciului Județean Anticorupție Iași a organizat o activitate de educație pentru promovarea integrității cu funcționarii din cadrul Direcției Locale de Evidentă a Persoanelor Iași.

Activitatea de educație a avut loc ca urmare a invitației transmisă DGA de către Direcția Locală de Evidentă a Persoanelor Iași.

În cadrul activității au fost prezentate aspecte referitoare la structura organizatorică și competențele DGA, infracțiunile de corupție prevăzute de Codul penal și de alte legi speciale, consecințele implicării în fapte de corupție, precum și modurile prin care acestea pot fi sesizate autorităților competente.

De asemenea, au fost evidențiate prioritățile DGA pe linia prevenirii faptelor de corupție, insistând asupra activităților desfășurate de Serviciul Județean Anticorupție Iași cu structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cele din cadrul proiectelor derulate pe baza parteneriatelor cu diferite organizații/entități, în scopul promovării integrității și adoptării unui comportament responsabil în societate.

În vederea realizării unei comunicări eficiente cu instituția noastră, persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupție, au oricând la dispoziție linia Call-center anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă.

De asemenea, sesizările pot fi formulate la numărul de telefon 0232.301.206 și de fax 0232.211.866 sau pot fi adresate direct la sediul SJA Iași din municipiul Iași, str. Zugravi, nr. 64, ori prin e-mail la adresa iasi.dga@mai.gov.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *