Curse noi de pe Aeroportul International Iasi

Sharing is caring!

Daca va faceti deja planuri pentru vacanta de vara, consultati si ofertele companiilor aeriene. Din august, de pe Aeroportul International Iasi puteti ajunge in destinatii precum Barcelona, Londra sau Berlin. 6 curse noi vor fi introduse din vara, de un operator aerian low cost, iar biletele sint deja puse la vanzare.

Cele sase curse aeriene vor fi operate, de anul viitor, din luna august, de pe Aeroportul International Iasi. Destinatiile noi sint spre Barcelona, Torino, Verona, Bari, Londra si Berlin si vor fi realizate de unul dintre liderii de pe piata companiilor low cost din aviatie.

“Vrem sa continuam investitiile in aceasta zona zona, sintem sustinuti si de piata locala si asta se vede si in faptul ca am crescut de la 2 la 3 avioane si, atita timp cit avem sprijin si piata locala este intr-o expansiune, Wizz va continua sa investeasca.” a declarat Stephen Jones, manager companie aeriana.

Spre Londra vor fi 4 zboruri saptamanale, spre destinatia Torino vor fi trei zboruri pe saptamana. Iar spre Berlin, Bari si Verona, avioanele vor decola de doua ori pe saptamana de pe pista din Iasi. Biletele pot fi cumparate deja, unele fiind la preturi promotionale. De pe Aeroportul International Iasi sunt operate, zilnic, 20 de zboruri catre destinatii din tara si din Europa. Exista un singur zbor spre o capitala din afara continentului – spre Tel Aviv, Israel. Asadar, sunt operate peste 600 de zboruri pe luna, spun oficialii aerogarii.

“Este o crestere constanta, este o crestere consolidate, care arata puterea Iasiului, care are cel mai important aeroport regional.” sustine Catalin Bulgariu, director Aeroportul International Iasi.

Este nevoie de noi lucrari pentru dezvoltarea insfrastructurii, spune presedintele Consilului Judetean Iasi, in adminsitrarea caruia se afla aerogara.

“Avem solicitare pentru terminal Cargo, care va fi in dezbatare, anul viitor. Avem un terminal pentru Smurd si, cu siguranta, un terminal pentru pasageri, T 4, care va fi pe partea celalalta a pistei.” a adaugat Maricel Popa, presedinte CJ Iasi.

Aeroportul din Iasi are, in medie, 1 milion de calatori pe an si inregistreaza o crestere a numarului de pasageri intr un procent de 10% anual.

shares