Curse charter spre Germania, anulate la Iasi

Sharing is caring!

Peste 350 sezonieri care urmau sa plece astazi la munca in Germania, cu doua curse charter au ramas in tara dupa ce zborurile au fost anulate. Cursele cu destinatia Nurenberg si Baden Baden urmau sa decoleze la ora 13. La fata locului au intervenit jandarmii dupa ce oamenii au fost nemultumiti de anularea curselor.

In urma Ordonantei Militare 8 de aseara se prevede ca Autoritatea Aeronautică Civilă Română va aviza/aproba orice transport aerian, chiar și de pe acele aeroporturi aflate în subordinea autorităților județene. Aeroporturile trebuie să fie informate de operatorul aeronavei cu privire la zborurile pe care intenționează să le facă. Aeroportul va trebui să confirme că  este de acord cu zborul/zborurile respectiv(e);

Operatorul de handling (fie că este al aeroportului, fie că este o altă entitate autorizată de AACR) trebuie să confirme că serviciile de handling solicitate se pot realiza cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19, adaptate aeroportului în cauză, asigurând astfel protecția pasagerilor procesați, a vizitatorilor și a angajaților aeroportului.

Atunci când este confirmată posibilitatea efectuării unui zbor charter, trebuie să fie luată în considerare dublarea timpului necesar pentru prelucrarea pasagerilor și a bagajelor față de timpul normal. Totodată  s-a făcut solicitarea să existe o monitorizare continuă a menținerii distanțării sociale în incinta aeroportului și să fie luate imediat măsuri atunci când se constată abateri.

Nu în ultimul rând s-a decis să fie asigurată permanent legătura și coordonarea cu Direcțiile de Sănătate Publică (DSP-urile) locale pentru orice problemă legată de securitate și protecția sănătății angajaților aeroportului, a pasagerilor și a vizitatorilor.

shares