Cursanții FEG, oportunități de angajare la Arcadia Medical

Cursanții Scolii Postliceale FEG au avut oportunitatea sa vorbeasca cu expertii Arcadia Medical, reteaua privata de sanatate din Regiunea Moldovei. Tinerii au aflat despre beneficiile unui stadiu de practica in cadrul Arcadia si cum pot dobandi un loc de munca dupa terminarea studiilor.  Inițiativa a venit din partea cadrelor didactice a postlicealei FEG care au dorit sa ofere cursantilor o experienta pe masura.

Lăcrămioara Alexandrescu – Director Școala Postliceală FEG

„Școala Postliceala FEG are relatii de parteneriat si colaborare cu cele mai importante spitale din Iasi in scopul de a facilita cursantilor efectuarea practicii clinice in spitale si de a putea sa parcurga toate domeniile de interes pentru ei. Aceasta intalnire, ne ajuta, in sensul ca vom putea oferi cursantilor nostri, idei de viitor, in ceea ce priveste voluntariatul pe care ar putea sa-l faca la centrele si Spitalul Arcadia sau de ce nu poate si posibilitati de angajare pentru etapa urmatoare, dupa ce ei vor finaliza studiile.”

Reprezentantii retelei Arcadia au subliniat faptul ca, mediul sanitar privat are nevoie de cursantii FEG.

Loredana Iftode – Asistent medical Bloc Operator ATI: Spital Arcadia

„Ideea a venit din necesitatea spitalului si a multiorganizatiei Arcadia de a incorpora cursanti, absolventi din mai multe domenii de activitate, cu specializarea asistenta medicala generalista. Tocmai aceasta necesitate a facut ca intalnirea sa aiba loc si sa prezentam astazi oportunitati de voluntariat, de practica si de angajare absolventilor FEG Iasi.

Orice stagiu de practica este important pentru ca îi aduce mult mai aproape de realizarea efectiva a meseriei pentru care s-au pregatit.

Incantati si plini de curiozitate, cursantii ne-au povestit cat de important este un astfel de stagiu de practica pentru ei.

Loredana Dronea – Cursant Scoala Postliceala FEG:

„Cu siguranta este foarte important să facem practica si sa descoperim cat mai mult despre domeniul medical. Este foarte important să facem interactiunea cu pacientii cat mai placuta, atat pentru noi cat si pentru ei. Sa stim cum sa ne comportam in diferite situatii grele pentru ei si complicate si pentru noi din punct de emotional insa trebuie sa invatam sa facem fata tuturor grijilor si problemelor.”

Mădălina Pester – cursant FEG

„Consider că o practica facuta pe perioada celor trei ani de studiu ca si specialitate pe Asistent Medical Generalist este foarte bine venita pentru educarea noastra cat si pentru dezvoltarea abilitatilor pe care trebuie sa le dobandim si pe care va trebui sa le punem in practica la patul pacientului in momentul in care vom termina.”

După stagiul de practica efectuat în reteaua de spitale si centre Arcadia, cursantii Postlicealei FEG vor putea obtine si un loc de munca pe specializarea aleasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *