Curaj și adrenalină la Aeroportul Iași

banner expo&burn

Drifturi pe 4 roti, motoare turate si multa adrenalina. S-a intimplat la Aeroportul Iasi, acolo unde in weekend a avut loc un  eveniment automobilistic dedicat soferilor de masini de curse. Cel mai tinar concurent in varsta de 15 ani a sofat ca un profesionist pe circuit. Drifturile s-au  desfasurat sub privirile curiosilor care i-au aplaudat indelung pe participanti.

Claudiu Adam are 15 ani si este, la virsta lui, un as in sofatul masinilor de curse. Este cel mai tanar pilot de masini si campion la categoria semiprofesionistilor din Romania. A urcat, pentru prima data, la volanul unei astfel de masini de drifturi la 13 ani. De atunci, viata lui se imparte intre scoala si acrobatii pe patru roti. Masina pe care o ruleaza la Campionatul National de Drifturi de la Iasi prinde peste 280 de km la ora iar dupa fiecare spectacol schimba cel putin 7 cauciucuri.

Un alt campion, ajuns la Iasi sa faca drifturi pe 4 roti este Razvan Fratianu, campion national, titlu pe care l-a cistigat in 2011. Cu o masina de 600 de cai suceveanul a facut spectacol pe pista.

7 asi ai drifturilor cu masini au participat, in weekendul care tocmai a trecut, la spectacolul  organizat de Facultatea de Mecanica, de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi.

Aflat la cea de a 10 editie, evenimentul auto este singurul de acest gen din tara.