Cupa României la box, un succes doar la organizare

foto_box

Calitatea sportivilor scade cu trecerea anilor. Daca altadata, aveam competitii cu 150 sportivi, acum daca mai participa un sfert dintre acestia. Cupa Romaniei la box, organizata in premiera la Tomesti cu sprijinul Primariei, Gym Box si Federatia Romana de Box, a avut la start un numar record de supergrei. Doar ca, in finala Mihai Nistor nu a mai avut cu cine sa boxeze.

Mihai Nistor – sportiv cat. + 91 kg: „Eu mi-am facut incalzirea caci in ring niciodata nu trebuie sa-ti subestimezi adversarul cat de mare cat de mic, cat de slab. Eu mi-am facut incalzirea ca la un meci normal. Ma gandesc la Olimpiada ca la capatul pamantului dar ma gandesc la un lucru bun care ma face sa trag de mine, sa muncesc si sa ma ambitionez. Este obiectivul suprem”.

Pentru campionul din Erbiceni acest an este destul de slab ca numar de meciuri insa 2019 se anunta plin din toate punctele de vedere, cu competitii de inalt nivel.
La categoria de 91 kilograme, Tomestiul a dat un campion. Robert Dorin provine din lumea K1-ului dar face fata cu brio si in box, unde este pregatit de Iulian Botez.

Robert Dorin – sportiv cat. 91 kg: „A fost foarte frumos, imi pare rau ca finala a durat atat de putin, ma asteptam la mai multa bataie dar pe viitor sper sa am parte de adversari mai
combativi”.

Dorel Simion, fostul mare campion al Romaniei a rearcat nivelul scazut insa ii prevede un viitor frumos unui pugilist de la Dinamo.

„ O gala reusita, o organizare extraordinara. Legat de partea tehnica, am vazut 2-3 sportivi de care eu stiam. In schimb, am reusit sa vad un sportiv la categoria de +91 kilograme, un baiat tanar Filip Cristian de la Dinamo Bucuresti in care ne puem speranta si credem ca va face obiectul pana la urma a Romaniei”, a precizat Dorel Simion, fost campion mondial.