Cum va fi vremea de Crăciun

Desi suntem in luna decembrie iar doar peste cateva zile este Craciunul, vremea de afara ne da un aer de primavara. Astazi, iesenii s-au bucurat de soare din belsug, iar temperaturile din termometre au avut multe grade cu plus. Potrivit meteorologilor, nici de Craciun vremea nu va fi mai rece, iar la zapada nu putem spera. Iata ce ne arata prognoza pentru acest sfarsit de saptamana.

Soare, temperaturi cu plus si nici un strop de zapada. Asa se anunta Craciunul 2023. Pana duminica inclusiv, meteorologii anunta vreme frumoasa si mai calda decat normalul acestei perioade.

„Pana la sfarsitul acestei saptamani valorile termice vor fi cu 3 pana la 4 grade mai ridicate decat valorile climatologice asta insemnand ca vremea va fi mai calda decat in mod normal. Cerul va fi variabil iar spre finalul saptamanii va deveni noros iar temporar se vor semnala precipitatii atmosferice care vor fi predominant sub forma de ninsoare in nordul Carpatilor Orientali si mixte in nordul Moldovei. Local si temporarar precipitatiile vor fi lichide in jumatatea sudica a regiunii”, a declarat Ovidiu Machidon – sef Serviciu din cadrul Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași.

Vom avea parte de temperaturi de pana la 13 grade, ca in mijlocul primaverii.

„In cursul noptilor si al diminetilor in zona Moldovei se va semnala ceata, vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari doar pe crestele montane. Din punct de vedere termic pana la finalul acestei saptamani valorile maxime de temperatura vor oscila intre 9 si 13 grade celsius iar valorile minime vor varia intre -2 si 0 grade”, a declarat Ovidiu Machidon – sef Serviciu din cadrul Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași

Chiar daca nu ne vom bucura de Crăciun de zapada, meteorologii spun ca ne putem astepta la o vreme mai rece de Revelion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *