Cum se simte bărbatul mușcat de viperă la Dobrovăț, în weekend

DSC_3913

Un bărbat a făcut șoc anafilactic după ce a fost mușcat de un șarpe veninos, posibil de o viperă, în comuna Dobrovat. Victima a fost transportată de urgență la spital cu un elicopter SMURD.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică într-o livada din apropierea casei. Bărbatul de 50 de ani a fost mușcat de braț, iar specialiștii spun că pare a fi vorba de o viperă. Bărbatul a dezvoltat reacții alergice severe, brațul i s-a umflat foarte tare și a intrat în șoc anafilactic. La fața locului a fost trimis de urgență elicopterul SMURD. Acesta a luat pacientul și l-a transportat la Iași, la Spitalul Sf. Spiridon.

prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași

„Echipajul terapie intensivă a intervenit pentru preluarea unui pacient din localitatea Dobrovăț, un pacient de 50 de ani cu o mușcătura de șarpe veninos la nivelul mâinii. Pacientul a ajuns în unitatea de primiri Urgențe și a dezvoltat simpotmele unui șoc anafilactic. Cea mai de temut complicație în cazul unei mușcături de reptilă. S-a intervenit prin administrarea de adrenalină susținerea funcțiilor vitale, administrarea de fluide și foarte rapid, administrarea de ser antiviperin. Pacientul a reacționat favorabil. Starea lui de conștiență s-a menținut tenisunea a revenit la valori normale și fenomenele respiratorii care se dezvoltă într-un șoc anafilactic s-au atenuat.”

Pacientul a fost transferat în această dimineață în secția de chirurgie plastică unde va mai fi monitorizat o perioadă, iar chirurgii vor decide dacă va fi nevoie de o intervenție, pentru că există un asemenea risc în situații de acest fel.