Cum se faulteaza moldovenii intre ei. Bacaul a obtinut studiul de fezabilitate pentru autostrada Brasov – Bacau

Dragos-Benea-si-Lucian-Sova

In proiectul de buget pentru acest an s-au alocat fonduri si pentru Autostrada A13 Bacau – Brasov, pentru care au facut lobby fostul ministru al Transporturilor, Lucian Sova si liderul PSD de Bacau, Dragos Benea.

„IAȘI – BACĂU – BRAȘOV – FĂGĂRAȘ – SIBIU. Dacă ieșenii nu ne vor pe traseul autostrazii MOLDOVA, noi îi vrem! Geografia și matematica vor prioritiza într-o bună zi această variantă de autostradă”, sustine pe pagina de Facebook, Dragos Benea.

Daca parlamentari din alte judete ale Moldovei au inteles ca autostrada Iasi – Targu Mures este vitala pentru dezvoltarea zonei si accesul mult mai usor catre Ungaria si Uniunea Europeana, bacauanii s-au incapatanat sa demonstreze ca varianta Bacau – Brasov este mai ieftina si cea mai buna solutie. Doar ca, aceasta ruta, permite un acces mai usor pentru moldoveni catre centrul tarii, nu si spre granite.

In acest an, Guvernul va aloca fonduri pentru studiul de fezabilitate a segmentului de autostrada Targu Mures – Targu Neamt si pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic al auostrazii Bacau – Brasov.