Cum sa iei permisul din prima!

foto_sofer

Iasul este sub cod galben de trafic aglomerat in fiecare zi iar la anumite ore chiar sub cod rosu sau portocaliu. Iar in traficul infernal isi fac loc cu timiditate si masinile-scoala, cele mai claxonate autovehicule din oras. Examenul de conducere este pentru multi primul examen al maturitatii iar la Iasi este destul de greu sa iei permisul din prima.

Si totusi multi reusesc sa-si ia examenul de conducere din prima, fara sa se agite prea mult. Sunt oare acesti oameni mai inteligenti sau mai capabili? 100% nu! Poate putin mai dedicati, dar la acest capitol se poate umbla foarte usor.

Multi candidati la obtinerea permisului de conducere se plang, intr-adevar, ca in momentul examenului sunt intimidati de prezenta omului legii in uniforma.

Instructorii auto ii sfatuiesc pe cei care vor sa obtina permisul de conducere din prima incecare sa invete cele mai importante reguli de circulatie, sa puna intrebari de fiecare data cand este ceva neclar si sa incerce sa progreseze de la o sedinta de condus la alta si sa ramana calmi in orice situatie, mai ales cand sunteti claxonati de cei cu experienta in ale sofatului.

Cum stiti daca sunteti pregatiti pentru examenul auto practic? Puteti sa luati o sedinta in compania unui alt instructor. Pe langa faptul ca atmosfera va fi similara cu cea de la examen – in care veti avea o persoana straina in dreapta, va veti putea da seama care este nivelul la care va aflati si daca aveti sau nu nevoie de ore de conducere in plus.