Cum s-au schimbat preferințele călătorilor români la începutul lui 2021: Mexic, Zanzibar, Tenerife

vacanta

Restricțiile nu descurajează oamenii să caute servicii de agrement și divertisment. Cu toate acestea, cele mai populare destinații de călătorie s-au schimbat. Thailanda, populară în anii precedenți, a cedat loc insulei tanzaniene Zanzibar, ce a ajuns în fruntea clasamentului destinațiilor de vacanță din România la începutul anului.

Lipsa călătoriilor de anul trecut a făcut ca românii să caute în masă oferte de călătorie de iarnă, la începutul anului 2021. Numărul căutărilor de oferte de călătorie către Zanzibar a crescut cu 280% față de ianuarie 2020.

Insulele Canare, cum ar fi Tenerife sunt, de asemenea, foarte populare. În căutarea unei evadări de la vremea rea ​​din România și din agitațiaștirilordespre pandemie, călătorii se îndreaptă spre insulele spaniole în căutarea soarelui și a căldurii. Românii merg din ce în ce mai mult pe insule pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a lucra de la distanță și, în același timp, se bucură de priveliști frumoase, ce nu lipsesc în Insulele Canare.

Experții subliniază că pandemia a început o nouă tendință în călătorii – „workation”. Această tendință se bazează pe faptul că românii călătoresc nu numai pentru a se odihni, ci și pentru a lucra într-un cadru frumos. Acest tip de călătorie nu numai că permite o schimbare de peisaj, ci și o pauză de la stimulii excesivi care ne însoțesc zilnic.

Mai întâi verificăm, apoi zburăm

Căutarea românilor începe cu verificarea restricțiilor din țara de destinație. Compatrioții aleg de obicei țările în care nu sunt necesare teste sau carantină la sosire. Lista țărilor care nu au restricții pentru români include Tanzania, Mexicul și Republica Dominicană.

Un certificat negativ de testare COVID-19 nu este, de asemenea, un obstacol pentru români. Țările ce necesită doar un test negativ includ Kenya, Emiratele Arabe Unite (călătorii în Dubai sau Abu Dhabi) și Insulele Canare.

Călătoriile au un impact pozitiv asupra dispoziției noastre. În primul rând, pentru căideea de călătorie este asociată cu cea de vacanță, pauzăde la rutina zilnică. Simpla programare a unei vacanțe aduce un impact pozitiv asupra dispoziției pentru că presupune ancorarea în viitor prin așteptarea unor experiențe plăcute. Ne face nerăbdători, entuziaști, curioși, ne stimulează imaginația pozitivă – declară Alexandra Petrescu, Psiholog.

În situația actuală, multe persoane se simt triste și îndepărtate de modul lor de viață anterior. După câteva luni de izolare, românii caută o pauză. Restricțiile privind sporturile de iarnă din țările europene se traduc în interesul pentru călătoriile în țările calde și exotice – vedem un mare interes pentru astfel de călătorii. Odihna și relaxarea sunt combinate din ce în ce mai mult de români cu munca la distanță, ceea ce este o consecință a izolării, precum și a schimbărilor pozitive în stilul de lucru – spune Inga Wawrzyniak-Gacek, Director de Marketing și Comunicare al Grupului eSky.

Prețurile zborurilor către țările calde sunt mult mai ieftine

Ca urmare a interesului crescut pentru călătoriile în colțurile exotice ale lumii, multe companii aeriene au văzut acest lucru ca pe o oportunitate de a reconstrui vânzările afectate de pandemie.

Zborurile către țările calde sunt acum mai ieftine decât anul trecut. De exemplu, zbor dus/întors București – Punta Cana din Republica Dominicana, se poate cumpăra pentru aproximativ 665 EUR. Pe de altă parte, pachetele de vacanță Zbor + Hotel (7 nopți/o persoană) către Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite încep de la194 EUR – mai ieftin decât în ​​ianuarie 2020.

Pe lângă aceste zboruri, puteți găsi oferte excepționale către Tanzania. Zborurile dus-întors + 14 nopți de cazare către Zanzibar din București au în prezent un preț începând de la 806 EUR.

În ceea ce privește destinațiile mai apropiate, prețurile pentru biletele de avion către Spania – Insulele Canare și Insulele Baleare – au scăzut semnificativ. Zborurile către Tenerife pot fi găsite pentru aproximativ 240 EUR dus-întors. Pe de altă parte, la Madrid puteți cumpăra bilete dus-întors începând cu 43 EUR.

Prețurile către Spania nu au fost atât de mici de mult timp. De obicei, au existat date simple, dar acum călătorii pot alege dintr-o varietate de oferte și date de plecare. Acum se pot planifica călătorii cu o durată mai lungă și în destinații mai apropiate. Prețurile mici la biletele de avion fac posibilă organizarea atât a unei vacanțe, cât și a unei workation la prețuri extrem de atractive -spune Inga Wawrzyniak-Gacek,Director de Marketing și Comunicare al Grupului eSky.

Un alt avantaj al călătoriilor în lunile următoare ce merită remarcat este acela că,în situația căutării unui preț scăzut, până acum, trebuia să ne gândim la durate lungi de călătorie și la mai multe zboruri de legătură. În prezent, un preț mic merge mână în mână cu timpul convenabil de călătorie – acum este ușor de găsit zboruri cu o escală de 17 ore, în loc de 30 pentru zborurile cu mai multe escale.