Cum s-a furat motorină de 2 milioane de dolari de la o bază militară

Sute de tone de motorină, în valoare de 2 milioane de dolari, au fost furate în ultimii 4 patru de la baza militară Americană Mihail Kogălniceanu, Constanța.

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a destructurat gruparea infracțională, care avea legătură cu firma care făcea aprovizionarea cu combustibil, iar 7 persoane au fost audiate.

În urma a 6 percheziții domiciliare, au fost ridicate zeci de bidoane pline cu carburant. Anchetatorii nu au specificat implicarea fiecărui inculpat în operațiunea de furt, însă, fără protecția cuiva din interior aceștia nu ar fi putut trece de toate filtrele de control ale bazei militare, care este păzită de forțele Ministerului părării Naţionale şi ieşirile din bază sunt supravegheate video.

Motorina era folosită pentru generatoarele folosite de soldați și pentru opreațiunile tactice desfășurate în toată Dobrogea și și provine de la o rafinărie din Constanța, care se ocupă cu toată aprovizionarea.

O firmă de transport prelua combustibulul de la rafinărie, în cisterne, cu o capacitate de 25 de tone fiecare, iar la baza militară descărcau doar o parte din motorină în rezervoare, cantitatea care rămânea era furată.

Astfel, românii ar fi furat o cantitate de combustibil care intră în peste 130 de cistesterne.

DIICOT nu a comunicat până acum ce se întâmplă cu motorina furată din bază militară a americanilor. Cel mai probabil tonele de carburant părăseau rapid localitatea.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!