Cum încearcă Biden și Trump să calmeze spiritele la Washington. Declarațiile făcute de cei doi

Trump si Biden

În contextul haosului general produs la Capitolul Satelor Unite, de către susținătorii lui Trump, miercuri, actualul președinte și președintele ales au susținut declarații pentru a liniști spiritele.

Preşedintele ales al SUA, democratul Joe Biden, a atras atenţia miercuri că democraţia americană se află sub un asalt fără precedent.

Biden a apreciat totodată că scenele de violenţă de la Capitoliul din Washington “frizează rebeliunea şi trebuie să înceteze imediat”.

El i-a cerut lui Trump să adreseze un mesaj în care să ceară încetarea “asaltului” asupra clădirii Capitoliului.

La scurt timp de la discursul lui Biden, preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a făcut apel miercuri la protestatarii de la Washington, într-un mesaj video postat pe Twitter, să meargă acasă, spunând că “trebuie să avem pace”.

Restricții impuse în Washington

Edilul Washington, Muriel Bowser, a emis un ordin privind impunerea de restricţii de circulaţie în capitala SUA începând cu ora locală 18:00 după ce susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului, transmite dpa.

“Astăzi, ordon restricţii de circulaţie în întreg oraşul pentru District of Columbia, începând de miercuri, 6 ianuarie, ora 6:00 p.m. până joi, 7 ianuarie, ora 6:00 a.m.”, a scris pe Twitter primăriţa Muriel Bowser.

Postul MSNBC a relatat că democrata Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, şi primăriţa Muriel Bowser au cerut Gărzii Naţionale să vină la Capitoliu şi să-i îndepărteze pe protestatari. Însă Departamentul Apărării din SUA a negat că ar fi primit o solicitare din partea oficialităţilor din Washington D.C. de a desfăşura Garda Naţională la clădirea Capitoliului, a scris pe Twitter un reporter al Washington Post.

Sursa: Agerpres/ StirileProTV