Cum au reușit hoții să ajungă la seiful complexului Era. Traseul jafului

În noaptea de duminică spre luni, după miezul nopţii, se presupune că în jurul orei 3, mai mulţi hoţi au dat o spargere uluitoare în complex, apoi au dispărut cu o sumă mare de bani, aproximativ 30.000 de euro, aflaţi într-o tonetă de schimb valutar. Poliţiştii caută hoţii pe camerele de supraveghere din zonă, dar şi urme pe şesul din spatele complexului, scrie Ziarul de Iași.

Hoţii, care purtau cagule, au spart acoperişul din tablă de pe complex fix deasupra acestui “exchange”. Apoi au coborât, cu o scară sau cu ajutorul unor frânghii în tonetă. Autorităţile mai suspectează că hoţii au acţionat “la pont”, ştiindu-se bine faptul că în acest tip de afacere, schimb valutar, nu se lasă bani pe timpul nopţii în seif.

Filmul jafului

În primul rând, un amănunt interesant: paznicii complexului i-ar fi suprins în flagrant delict pe hoţi, însă nu au reuşit să-i şi prindă. Paznicii au putut doar să vadă că hoţii au fugit pe câmpul dinspre Uricani, unde i-ar fi aşteptat o maşină, cu care au scăpat.

Spargerea a durat până într-o oră

Într-o oră, hoţii au reuşit spargerea. Din informaţiile pe care le deţin jurnaliştii Ziarul de Iaşi, anchetatorii nu au niciun suspect şi nicio pistă la această oră. „La data de 7 august, în jurul orei 4.30, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un spaţiu comercial, din municipiul Iaşi, de unde ar fi sustras bani. Cercetările continuă în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală, precum şi pentru recuperarea prejudiciului”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *