Cum au ajuns polițiștii să salte un bărbat nevinovat în cazul uciderii lui Adrian Kreiner

Ancheta în cazul asasinatului omului de afaceri din Sibiu, ia o întorsătură în defavoarea celor care încearcă să îi găsească pe autori.Autoritățile au trebuit să îl elibereze pe bărbatul capturat, joi seară, în lipsă de probe concludente. Sigurul care a fost arestat este Ilie Sitariu, individul care i-ar fi dus la Sibiu pe suspecții de crimă. Aflați în impas, anchetatorii nu au cerut încă nici arestarea în lipsă a acestora din urmă și nici nu le-au comunicat numele.

Cel prezentat drept suspect este trântit și mai mulți agenti, aplecați deasupra lui, îl percheziționează. Secvențele se petrec în Valea Stanciului, Dolj. De acolo, individul a fost dus la audieri, în Sibiu, cu „mandat” – pentru că, a transmis poliția – „existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei trei suspecți de comiterea infracțiunii de omor și tâlhărie calificată acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar”.

După audieri care s-au întins pe mai multe ore, dimineață, tot Poliția a revenit cu precizari referitoare la suspect și a comunicat că: „nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta”.

Apoi, vineri după-amiază, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu i-a transmis unui reporter PRO TV că bărbatul a fost dus acasă de un echipaj.

Bărbatul prezentat de poliție drept suspect și apoi eliberat în lipsă de probe are 31 de ani. Este un fost boxer, între timp, ajuns muncitor în construcții.

În octombrie a făcut nuntă, după ce s-a întors în țară, din Italia. În Valea Stanciului, Dolj, la el acasă, vecinii spun că „Omul era cuminte. Probabil îl confundă cineva”.

Cel care l-a indicat drept participant la jaful din casa omului de afaceri Adrian Kreiner pe bărbatul din Valea Stanciului, Dolj ar fi Ilie Sitariu.

Sitariu este cel care, după cum spun procurorii, i-a transportat pe suspecți în Sibiu și – ulterior atactului – pe unul dintre ei l-a scos din țară cu mașina.

A încercat Sitariu să îi ducă pe anchetatori pe o pistă falsă? Sau au greșit polițiștii și au reținut pe altcineva?

Varianta transmisă de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul din Sibiu este că Sitariu nu ar cunoaște numele de familie al tuturor celor implicați, iar când polițiștii i-au arătat pozele celui prezentat, joi seară, drept suspect, i s-ar fi părut că acesta este unul dintre indvizii căutați.

Sitariu, singurul reținut până acum în acest caz, a fost arestat preventiv.

Suspecții căutați pentru că l-au jefuit și ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner au părasit cel mai probabil țara. Procurorul care se ocupă de caz nu cerut până acum arestarea lor în lipsă și a transmis că lucrează încă la asta.

sursa stirieprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *