Cum arată gradinița cu predare în limba maghiară, deschisă la Bacău cu sprijinul guvernului de la Budapesta

310758625_584748910134178_6702100005000302357_n

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, s-a aflat în weekend în judeţul Bacău, în comuna Ghimeş Făget, unde a participat la deschiderea unei dintre cele 500 de grădiniţe cu predare în limba maghiară, care urmează să fie construite sau reabilitate în Romania. Bugetul pentru acest proiect este de aproximativ 100 de milioane de euro.

„Am inaugurat în comuna Ghimeș-Făget o grădiniță cu predare în limba maghiară. Educația în limba maternă este cea mai importantă garanție a păstrării identității culturale și naționale. Clădirea modernă a grădiniței, care a fost construită cu sprijinul Guvernului Ungariei, oferă cele mai bune condiții pentru cei 50 de copii mici, care de câteva zile au început deja activitățile de educație,” a precizat Tánczos Barna, pe Facebook

Grădiniţa din Ghimeş-Făget a fost renovată cu sprijinul Guvernului Ungariei, iar László Kövér, președintele parlamentului din Ungaria, a transmis, prin intermediul lui pe Péter Oltean, primarul UDMR al localității, că este bine ca întotdeauna ca românii să-și unească forțele și oportunitățile cu maghiarii ceangăi şi cei din Ungaria, pentru că toată lumea va avea de câștigat din această cooperare.