Culmea tupeului la volan: sa circuli beat, fara permis si certificat de inmatriculare expirat

ford

Azi noapte, în jurul orei 00.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Foltești au oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii de frontieră Băleni, un autoturism marca Ford Focus, cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de cetăţeanul român G.G., în vârstă de 35 ani, domiciliat pe raza judeţului Galați.

Cu ocazia controlului, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere și autorizația de circulație pentru înmatriculare provizorie. În urma verificărilor suplimentare, s-a constatat că persoana în cauză nu deţine permis de conducere, iar numărul de înmatriculare nu este valabil, acesta fiind utilizat în anul 2013 pentru înmatricularea provizorie a unui alt autoturism.

Pe timpul discuţiilor purtate cu şoferul autoturismului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul Poliției Orașului Târgu Bujor, în vederea testării cu aparatul etilotest.

Bărbatul avea o îmbibație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.