Cu cât se vând terenurile agricole din județul Iași?

tractor

Terenurile agricole din județul Iași sunt la mare căutare. Proprietarii au posibilitatea de a le pune la vânzare prin intermediul Direcției pentru Agricultură Județeană Iași. Anul trecut, din datele înregistrate de instituție, a fost scoasă la vânzare o suprafață de 850 de hectare de teren agricol. Anul acesta sunt înregistrate 770 de hectare, care au prețuri diferite în funcție de suprafața și de localitatea în care se află.

Anul acesta un metru pătrat de teren agricol, în județul Iași, se vinde la un preț cuprins între 0,30 de lei până la 350 de lei. Comparativ cu anul trecut când un minim a fost 0,20 de lei și un maxim de 200 de lei”, a spus Roxana Florea, purt. cuv. DAJ Iași.

Cel mai mare preț plătit de un cumpărător pentru un teren agricol a fost de aproape cinci milioane de euro. Vorbim despre o suprafață de teren de aproximativ 2,4 hectare din comuna Lețcani. 

În acest moment, terenurile agricole au fost înregistrate de către colegii mei. Un top trei al comunelor din județul Iași în ceea ce privește vânzarea de terenuri la un preț cât de cât rezonabil ar fi reprezentat de comuna Aroneanu, comuna Miroslava și municipiul Iași”, a mai spus Roxana Florea, purt. cuv. DAJ Iași.

De regulă, terenurile sunt cumpărate de agricultorii care doresc să își extindă activitatea.

Dacă ne raportăm și analizăm datele de până acum, comparativ cu anul trecut interesul este de a cumpăra aceste terenuri. Mare parte sunt cumpărate de agricultori pentru a comasa terenurile și a fac o agricultură competitivă la nivel european”, a explicat Roxana Florea, purt. cuv. DAJ Iași.

Prețurile mai sunt influențate și de anumite criterii care țin de accesibilitatea la drumurile județene sau comunale și de distanța față de municipiul Iași.