Cu bunuri de contrabandă pe străzile Iașului

Sharing is caring!

Polițiștii ieșeni au descoperit bunuri de contrabandă, în valoare de 4.300 de lei, în portbagajul unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova.
”Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a mijlocului de transport şi, ulterior, la legitimarea conducătorului auto.Acesta este cetăţeanul moldovean Igor B., în vârstă de 44 de ani.

La controlul efectuat asupra maşinii, lucrătorii noştri au observant în portbagaj și în habitaclul acestuia mai multe recipiente din plastic de capacități diferite ce conțineau un lichid de culoare galben-verzuie cu miros specific motorinei, pachete de țigări de diferite mărci cu timbru de acciză Republica Moldova, două sacoșe din plastic în care se aflau mai multe sticle cu băuturi spirtoase, precum si mai multe recipiente din plastic de 1litru, cu inscripția ”Alcool etilic din cereale 96,6o”, cu timbru fiscal Republica Moldova”, precizează oficialii ITPF Iași.

În vederea efectuării unui control amănunţit, autovehiculul şi persoana au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ocazie cu care au fost descoperite 47 litri alcool, 125 litri lichid de culoare galben-verzui, cu miros specific motorinei și 140 de țigări de diferite mărci.

La cercetări, bărbatul a declarat că intenţiona să vândă bunurile către diverse persoane din municipiul Iaşi.
Poliţiştii de frontier efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilorsau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

De asemenea, lichidul de culoare galbenă, cu miros specific motorinei urmează să fie expertizat și valorificat în condițiile legii, iar autoturismul în valoare de 6.975 lei a fost indisponibilizat la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor.

shares