Cu astenia de toamnă, nu-i de glumit!

foto_servicii_medicale

Va simtiti apatic si slabit? Astenia va da tarcoale! Potrivit studiilor, una din 10 persoane sufera de astenia de toamna. Astenia de toamna este in general provocata de dificultatea de adaptare a corpului la diferentele de temperatura dintre zi si noapte. Si cantitatea scazuta de lumina si soare, dar si o dieta necorespunzatoare, sunt alte cauze importante ale asteniei de toamna.

Tristetea manifestata in zilele reci de toamna poate fi mai mult decat o stare de spirit trecatoare. In anumite cazuri aceasta stare semnaleaza prezenta asteniei. Pe masura ce zilele devin mai scurte, sistemul imunitar pare sa-si piarda din putere, ceea ce face o persoana afectata de astenie sa se simta slabita si trista.

Diagnosticul de astenie de toamna poate fi considerat corect, numai daca persoana in cauza a manifestat aceleasi simptome cel putin doua saptamani la rand. Manifestarile frecvent intalnite ale asteniei de toamna sunt apatia, tristetea, somnolenta in timpul zilei sau iritabilitatea si dorinta de izolare.

Medicii ne recomanda sa incercam sa petrecem cat mai mult timp in aer liber, chiar daca vremea este mohorata. Efectul luminii naturale este foarte important pentru sanatatea mentala; sa adoptam o dieta echilibrata care sa includa suficiente minerale si vitamine si sa facem exercitii fizice cel putin 30 de minute zilnic.