Cu alcoolul în cap, a furat un microbuz din Scânteia și a plecat la plimbare la Iași, fără permis

etilotest-bun

La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un microbuz condus de un tânăr de 28 de ani, din comuna Scânteia.

Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că anterior, profitând de faptul că microbuzul era neasigurat şi avea cheia în interior, l-ar fi sustras, deplasându-se  cu acesta pe raza municipiului Iaşi.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.