CTP Iasi mai primeste 12 autobuze second hand pe care le va folosi in Zona Metropolitana

A fost semnat un contract pentru furnizarea a 12 autobuze rulate de 12 metri. Acestea vor fi livrate în cel mult 30 de zile de Mercator Transilvania SRL din județul Sălaj pentru o sumă de 1.843.632 lei fără TVA (2.193.922 lei cu TVA).

Potrivit caietului de sarcini, autobuzele de 12 metri sunt fabricate după anul 2008, au normă de poluare Euro 5, minim 25 de locuri pe scaune, aer condiționat, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități etc.

Achiziția face parte dintr-o licitație cu o prevedere totală de circa 4,6 milioane lei fără TVA (aproape 5,5 milioane lei cu TVA) prin care municipalitatea încearcă să cumpere în total 16 autobuze cu lungimea de 12 metri, 10 midibuze cu lungimea de 8 – 10 metri și 3 microbuze de 6 – 7 metri.

Dintre aceste mijloace de transport, Primăria a anuntat ca va finaliza în perioada imediat următoare și procedura de achiziție pentru 3 din cele 10 midibuze și cele 3 microbuze.

Din acest an Compania de Transport Public Iași a fost desemnată să asigure curse regulate și în Zona Metropolitană, spre comune precum Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomeşti și Țuțora.

Achiziția mijloacelor de transport menționate are scopul de a consolida transportul public metropolitan și de a degreva presiunea asupra transportului public din Municipiul Iași.

Primăria Municipiului Iași organizează în această perioadă alte două licitații, pentru achiziția de mijloace de transport electrice noi, cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Astfel municipalitatea a primit două oferte la licitația pentru achiziția a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, a 25 de stații de încărcare rapidă și a opt stații de încărcare lentă. Acestea au fost depuse de două companii din Turcia, Anadolu și Bozankaya, firme care au mai livrat mijloace de transport în comun în orașul nostru. Proiectul are o valoare totală de 71.174.857,95 lei, adică în jur de 14,4 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *