CTP Iasi, in lupta cu iarna

Saptamana trecuta, cand conditiile de iarna extreme au creat un haos in tot orasul, iar transportul public a fost afectat. Chiar daca au fost si calatori nemultumiti de decalajele mari care s-au produs pe trasee si de conditii, reprezentantii companiei de Transport Publice Iasi au venit cu cateva clarificari tehnice. 

Aglomeratia care s-a produs in urma ninsorilor de saptamana a blocat si transportul public. Reprezentantii CTP Iasi au explicat faptul ca zapada s-a depus in cantitati foarte mari si repede iar acest lucru a dus la defectarea unor mijloace de transport in comun.

„Principalul impediment a fost zapada care era transportata de rotile autovehiculelor prin macaze astfel incat aceste macaze se blocau din cauza zapezii, iar pentru tramvaie exista pericolul de deraiere si chiar au si deraiat. Pentru a pune un tramvai pe sine, in medie, in functie de cat esti de norocos, daca a deraiat mai apropae de sina sau mai departe, dureaza intre un sfert de ora si jumatate de ora. In cazurile acestea extreme in care zapada a fost deosebit de abundenta pe unitatea de timp 24 de ore. La Baza 3 va dau exemplu, am reusit sa punem un tramvai pe sina abia dimineata, la ora cinci„, a declarat Cristian Stoica – director CTP Iasi.

Traseele care au dat cele mai mari batai de cap angajatilor CTP au fost Sadoveanu, Podu Ros si Targu Cucu.

„Exista zone in Municipiul Iasi in care s-a modernizat odata cu linia si firul contact si au niste compesatori de dilatare sau de contractie, acolo nu au fost probleme. Din pacate mai exista tronsoane de fier contact vechi, la nivelul anilor 1986 – 1990. S-a incercat sa se destinda acest fir, dar in unele locuri unde era si mai uzat la temperaturile extreme de dimineata s-a contractat si s-a rupt. Dat fiind faptul ca era si uzat„, a adaugat Cristian Stoica – director CTP Iasi

Din fericire, toate problemele tehnice ale tramvaielor au fost remediate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *