CTP Iasi a anuntat pretul biletelor si abonamentelor pentru zona metropolitana: 7 lei pentru o calatorie

transport-metropolitan_iasi-850x560

Valoarea biletelor și a abonamentelor CTP Iași pentru transportul în zona metropolitană a fost stabilită. Cei ce vor să folosească transportul în comun pentru a se deplasa în comunele din jurul Iașului, dar și pe raza municipiului, vor plăti mai mulți bani. De la 1 ianuarie 2023, tarifele adoptate de CTP Iași vor intra în vigoare și vor fi practicate în toate comunele ce alcătuiesc zona metropolitană. Tarifarea depinde de fluxul de pasageri, precum și de distanțele practicate.

Prețul biletului pentru o călătorie, cu o durată de maximum 3 ore, este de 7 lei. Cei interesați se pot deplasa timp de 180 de minute în comunele Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Țuțora, Valea Lupului, precum și în interiorul municipiului Iași. 5 lei vor plăti doar cei ce vor circula până în punctele de debarcare în Iași din comunele ce alcătuiesc zona metropolitană.

O legitimație ce conține 2 călătorii, valabile 3 ore, va costa 12 lei. Se va putea circula pe raza comunelor Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Țuțora, Valea Lupului, precum și în interiorul municipiului Iași.