Crucile gigant au împânzit România / Sunt identice, deși le-au ridicat oameni de afaceri sau administrații diferite

Zeci de cruci gigant identice au fost ridicate în ultimii ani pe întreg teritoriul României, rezultă din imaginile transmise de cititorii G4Media.ro în urma articolului în care semnalam apariția a două cruci pe drumul dintre București și Sibiu, la Milcoiu și Brezoiu.

Din imaginile transmise de cititorii G4Media.ro rezultă că același model de cruce a fost ridicat și la Craiova (cel puțin șase pe drumurile dintre Craiova-Caracal-Filiași)), Cluj, Constanța (Agigea), Timiș, Caraș Severin (cel puțin șase identice), Târgu Jiu.

Nu este clar dacă acestea au autorizație de construție, însă în cazurile Brezoi (Vâlcea) și Micloiu (Argeș) administrațiile locale au declarat că sunt ridicate ilegal.

Potrivit informațiilor obținute de G4Media.ro, în cazul crucii-gigant de la Brezoi, amplasată foarte aproape de axul drumului, Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR)  a trimis notificări penru a fi demolate și amplasate la mai mult de 28 de metri de axul drumului.

Chiar dacă sunt ridicate de admistrații sau oameni de afaceri din locuri diferite, modelul este identic, de unde rezultă că există un comanditar unic. Biserica Ortodoxă nu și le-a asumat.

Craiova, Dolj

Unul dintre locurile în care au apărut mai multe cruci identice este Craiova.

Cititor G4Media.ro: ”E plină Oltenia de astfel de cruci. Aveți atașată pe cea de la intrarea în Craiova, în fața QFORT, dar mai sunt. Sigur mai este cel puțin una pe drumul din Craiova spre Drobeta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *