Crosul copilăriei

Sharing is caring!

Inspectoratul Judetean de Jandarmi Iasi in parteneriat cu cateva institutii de marca din oras organizeaza, in prima zi de iunie, Crosul Copiilor — 1 Iunie 2018. Jandarmii impreuna cu ceilalti organizatori incurajeaza sportul si fair-playul.

Micii ‘supereroi’ ai Iașului vor alerga de ziua lor într-o competiție sportivă pregatita pana la cele mai mici detalii de adultii organizatori. Aflat la prima ediție, Crosul Copiilor — 1 Iunie 2018 — Iași este cel mai mare eveniment sportiv din Iași, dedicat exclusiv copiilor.

Evenimentul sportiv își propune să încurajeze practicarea sportului în rândul copiilor prin organizarea unei competiții sportive la care sunt așteptați aproximativ 1000 de copii, alături de părinți, profesori și susținători, competiție care va începe de la ora 8:00, pe Stadionul ‘Emil Alexandrescu’ Iași.

Prima ediție a crosului este organizată în parteneriat de mai multe instituții: Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Asociația Salvați Copiii Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Palatul Copiilor Iași, Primăria Municipiului Iași, Liceul cu Program Sportiv Iași, Asociația Internațională a Polițiștilor—Secția Română Regiunea 3 Iași.

Evenimentul celebrează ziua copilului prin sport, dar în același timp, îi îndeamnă pe cei mici să participe la un program special de activități educative: exercițiu demonstrativ Jandarmeria Iași — arte marțiale, dresaj canin și program artistic oferit de Palatul Copiilor Iași.

La cros vor participa copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, fiind împărțiți în patru grupe (5-7 ani, 8-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani), iar distanțele de alergare, în funcție de vârsta participanților, vor fi de 300m, 500m, 700m și 900m pentru cei mai mari. Ne vedem la stadion!

shares