Criza vaccinurilor

Sharing is caring!

O nouă criză a vaccinurilor în România! Jumătate din direcţiile de sănătate publică din ţară au anunţat că nu mai au nicio doză de ROR, ser care îi protejează pe copii de rujeolă, oreion şi rubeolă. Grav e că mulţi medici de familie au rămas şi ei fără vaccin aşa că nu au cu ce să imunizeze micii pacienţi.

Potrivit unui document obţinut de TVR, 21 de direcții de sănătate au anunţat Ministerul Sănătăţii că nu mai au nicio doză de ROR. Sunt de asemenea, medici de familie care nu mai au nici ei ser. Părinţii suntdisperaţi pentru că România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. În lipsa vaccinării, numărul cazurilor de îmbolnăviri va creşte, spun medicii.Ministerul confirmă discontinuităţile dar nu a dorit să ne pună la dispoziţie situaţia stocurilor disponibile în luna iunie, ci pe cele de la începutul lui mai. Autorităţile promit că până la jumătatea acestei luni, vor fi livrate 410.000 de doze.

Sunt probleme însă şi cu alte vaccinuri. Vaccinul hexavalent îi protejează pe copii împotriva unor boli grave ca difterie, tetanos sau poliomielită. Ministerul Sănătăţii susţine că livrarea acestui vaccin se va face până pe 30 iunie.

shares