Criză de vaccin antigripal în farmaciile din Iași

vaccin_4-968x460

Sezonul gripei si a virozelor a inceput dar, in farmaciile din Iasi, nu se mai gaseste vaccinul  antigripal. Clientii sunt pusi pe listele de asteptare insa nimeni nu stie cand vor fi refacute stocurile.

Desi campania de vaccinare antigripala este in plina desfasurare, in farmacii clientii se lovesc de un raspuns negativ. Pe o raza de 100 de metri, in patru farmacii din centrul orasului nu mai sunt doze de vaccin pentru persoanele care doresc sa se imunizeze contracost. Farmacistii spun ca si ei asteapta vaccinurile, insa nu stiu cand vor fi refacute stocurile. Sunt facute si liste de asteptare pe care iesenii se pot inscrie. Insa, farmacistii spun ca dozele vor fi insuficiente . Nu pot fi comandate online, stocurile fiind epuizate. Aceasta criza a  inceput  in urma cu o luna. Singurele doze exixtente sunt in cabinetele medicilor de familie. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, se vaccineaza si persoanele care nu au mai facut asta niciodata.

Farmacistii afirma ca stocurile care au fost introduse pe piata s-au epuizat rapid.

Gabriela Tataringa – presedintele Colegiului Farmacistilor din Iasi

Toti colegii mei farmacisti isi doresc sa vina in sprijinul tuturor pacientilor nu numai cu vaccine antigripal.

Este foarte adevarat ca acest context Covid-19 a determinat o cerere mai mare, de vaccin antigripal.

In Iasi au fost distribuite peste 20 000 de doze, iar ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a anuntat ca pana la inceputul lunii decembrie va fi livrata cealalta transa.