Criza de sange la Iasi, Recolta Comunitatilor Creative

foto_donare_sange

Reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Iaşi au tras din nou o alarmă, ai anunta că stocul de sânge al unităţii este îngrijorător de scăzut. De luni pana vineri, de la 7.00 dimineata la ora 13.00 toti donatorii sunt asteptati la donare.

Criza de sange la Iasi

”Stocurile de sânge ale CRTS Iași sunt în scădere, fiind în imposibilitatea de a asigura solicitările spitalelor. Azi, 09.07.2019, sălile sunt goale. Ni s-au alăturat până la acestă oră 18 potențiali donatori. Vă așteptăm alături de echipa noastră pentru ca împreună să dăm o șansă Vieții. Donând sânge, donezi Viață și, astfel, poți deveni și tu Erou”, se precizează pe pagina de Facebook a instituției.

Tocmai pe acest fond, al crizei majore de sange, maine, 10 iulie, la Centrul de Transfuzii Iasi are loc Campania „Recolta Comunitatilor Creative”, organizata de Asociatia Trei Vieti.

Un minimum de condiții pe care trebuie să le îndeplinească un donator: să aibă vârsta între 18 și 60 de ani, greutatea cuprinsă în intervalul 50 – 100kg femeile şi 60 – 110kg bărbaţii, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării și să nu fi suferit o intervenție chirurgicală în ultimele șase luni.

Bine de stiut!

▶ Cu o singură donare poți salva până la 3 vieți.

▶ O dată la 5 secunde, un român are nevoie de sânge.

▶ Mai puțin de 2% din populația eligibilă donează anual.

Voluntarii de la Trei Vieti  vor sta, maine,  la dispoziția tuturor celor care vor trece pragul Centrului de Transfuzii Sanguine Iasi dupa ora 7.00 dimineata.