Criza de sange la Iasi

donatii sange

Reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Iaşi trag din nou un semnal de alarmă cu privire la stocul de sânge al unităţii. Potrivit acestora, stocul de sânge este aproape inexistent.

Pentru ca rezerva de sânge să nu se epuizeze, ar trebui să existe zilnic cel puţin 80 de donatori, însă, de cele mai multe ori, numărul acestora atinge cu greu jumătate.

„Suntem îngrijorați de soarta celor care așteaptă să le venim în ajutor.Stocul de sânge este aproape inexistent. Fără ajutorul dumneavoastră, donatori cu inima mare, noi nu putem face miracole. Numai împreună putem să dăm o șansă Vieții.  Vă așteptăm zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-13.00. Și nu uitați că, din păcate, bolnavii nu își pot lua vacanță. Să ne bucurăm că suntem sănătoși și putem să-i ajutăm pe cei aflați în suferință”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Iași.

Pot să doneze sânge persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care nu au suferit nicio intervenţie chirurgicală în ultimele şase luni si care au peste 60 de kilograme . Înainte de donare, cu cel puţin 48 de ore, nu este permis consumul de băuturi alcoolice, consumul de grăsimi şi nici urmarea unui tratament pentru anumite boli.

Cei care vor să doneze, sunt asteptati  la sediul CRTS de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 21, mai sus de Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.