Criza de nervi a lui Raed Arafat dupa ce a fost intrebat despre retragerea cetateniei

Raed Arafat, seful DSU a facut astazi o criza de nervi dupa ce a fost intrebat despre retragerea cetateniei sale, ceruta de Partidul Ecologist Roman. „Dacă aveți o întrebare care nu se referă la cetățenia doctorului Arafat, bine. Dacă nu, la revedere”, a spus astazi intr-o conferinta de presa Raed Arafat.

Liderul PER, Dănuț Pop, l-a acuzat pe Raed Arafat de nerespectarea Constituiei privind accesul la sănatate al romanilor.

„Explicațiile dr. Raed Arafat depăsesc orice limita de bun simț și de respect fata de cetatenii acestei țări! A recunoscut clar incalcarea dreptului privind accesul neingradit la serviciile medicale. Este o formă de abuz de la cel mai înalt nivel al statului român”, a spus Danut Popa.

Raed Arafat a anunțat în urma cu 4 zile că, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii unităților sanitare publice cu paturi vor suspenda internările pentru intervenţiile chirurgicale şi pentru alte tratamente şi investigații care nu reprezintă urgențe, cu anumite excepții.

Acesta a făcut o serie de declarații referitoare la Ordin, după ședința de guvern. El a afirmat că i s-a spus că Ordinul nu trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial și apoi a recunoscut că documentul nu respectă nici măcar Constituția.