Criză de locuri in creșele din comuna Miroslava

Comuna Miroslava este intr-o continua dezvoltare iar printre proiectele derulate sunt foarte importante cele educationale. In ultimii ani, populatia comunei a crescut constant la fel si cererea de locuri in crese. Astfel, pentru anul viitor, autoritatilor li s-au solicitat peste 200 de locuri in cresele din comuna desi anul acesta doar 40 locuri au fost disponibile.

Autoritatile din comuna Miroslava se confrunta cu mari probleme din cauza lipsei locurilor din crese. Odata cu dezvoltarea rapida si continua a comunei, multi romani din toate colțurile țării își achizitioneaza o proprietate in zona, astfel că și locurile la creșele și grădinițele din comună sunt tot mai solicitate.

„Școli avem, dar noi ducem lipsă de creșă. Avem o singură creșă cu 40 de locuri. Legea creșelor a apărut acum, la începutul anului 2022, nu este nimic concret, ce se va întâmpla. E cu coadă de pește pentru că salarizarea este asigurată prin Ministerul Educației, iar celelalte cheltuieli sunt asigurate prin primări, prin unitățile administrative. Noi avem patru, iar numărul de locuri cerute până acum, pentru anul următor este de 215 de locuri. De la 40 pe care le avem noi și până la 215 mă pune pe gânduri, pentru că până în luna decembrie măcar să dublez 40 de locuri.”, a spus Dan Niță – primar Miroslava.

De asemenea, autoritatile vor fi nevoite sa suplimenteze numarul cadrelor didactice.

„Bun, le dublez. Am siguranța că pentru surplusul de copii vom avea și cadre didactice? Cei de la Inspectoratul Școlar ne asigură că sigur vom avea cadre didactice. Nu mai spun de grădinițe. Noi avem în comuna Miroslava, în fiecare localitate, mai puțin Găureni, Dancaș și Brătuleni, avem grădinițe pentru copii. La Miroslava sunt în jur de 14 sau 15 clase, asta numai la grădinițe. Ar mai trebui vreo 3-4. Crește numărul, cu cine discuți?” , a spus Dan Niță – primar Miroslava.

Primarul Dan Niță promite că va încerca să găsească soluții pentru creșterea numărului de locuri în creșe, așa încât, toți părinții să găsească un loc pentru copii.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!