Criză acută de Remdesivir la Galați

remdesivir

Galaţiul mai are doar câteva doze de Remdisivir, în condiţiile în care, în prezent, în judeţul Galaţi sunt peste 1.000 de persoane în carantină la domiciliu, iar în izolare instituţionalizată se află peste 200 de persoane, iar secţia ATI de la Spitalul Judeţean este ocupată la capacitate maximă.

”Spitalul Judeţean a cerut 1.080 de doze şi are în momentul de faţă doar 21, date de Direcţia de Sănătate Publică, de Ministerul Sănătăţii. Spitalul de Infecţioase a cerut 400 de doze, au doar 24, iar la Spitalul TBC au cerut 250 şi au doar 12. Întrebarea este dacă Ministrul Sănătăţii sau actualul Guvern crede că doar medicul trebuie să decidă cui administrează acest medicament, nu ştiu. Nu ştiu ce să spun, dar sper că lucrurile astea se vor rezolva cât mai urgent”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Menţionăm că Remdesivir a fost primul medicament autorizat la nivelul Uniunii Europene pentru tratamentul COVID-19. 

Probleme sunt şi cu chiturile pentru efectuarea testelor PCR. După cum susţine preşedintele CJ, Galaţiul are la ora actuală, Galațiul are capacitatea de a realiza 800-900 de teste pe zi, însă pe piaţa de profil nu se găsesec kiturile necesare.