Critici între membrii USR Iași

Sharing is caring!

Filiala Uniunii Salvati Romania Iasi se poate destrama, avertizeaza patru membri care au criticat modul in care au fost intocmite listele pentru alegerile parlamentare. Acestia au analizat si rezultatele obtinute la alegerile locale.

Dan Lungu, senator USR:

Un discurs triumfalist nu ne ajuta la nimic. Credem ca un discurs lucid si analitic si o discutie constructiva pe rezultatele reale pe care noi le-am facut, ne ajuta mult mai mult pentru alegerile parlamentare si pentru viitorul partidului decat, stiu eu, promovarea unor lozinci care mai mult ne amortesc spiritul critic, decat sa ne ajute la a construit realmente ceva pentru noi ca partid si pentru cetateni, ca la urma urmei de asta ne-am bagat in politica sa fim in slujba cetatenilor.

Membrii USR au criticat modalitatea prin care unele persoane au ajuns pe listele pentru Camera Deputatilor si Senatul Romaniei si au precizat ca acestia au fost adusi prin metoda autobuzul.

Mihai Lupu, membru fondator USR

Ultima aventura in acest sens a fost contestarea candidaturilor lui Bodea, Timofciuc si Etiene Ignat, niste traseisti. La Comisia de Integritate a aliantei am obtinut o decizie prin care se constata traseismul, se sanctiona acest traseism si se validau candidaturile, iar BN (Biroul National al USR) a trecut fara nici o emotie peste aceasta decizie.

Dupa ce am fondat filiala USR, am fost si candidat la Camera Deputatilor pe pozitia a doua in 2016, am facut un pas in spate considerand ca deja directia a fost deschisa, calea a fost deschisa. Avem doi parlamentari de Iasi care promiteau mult, la vremea aia si isi vor vedea de programul politic cu care au venit in parlament. In momentul acela am constatat ca lucrurile  nu stau chiar asa, am realizat ca partidul s-a transformat intr- parte de persoane, functiile din partea partidelor sunt folosite pentru a ocupa locuri pe liste si a se propulsa in fata.

Membrii USR Iasi au discutat si despre alegerile locale. Acestia au identificat o scadere dramatica de voturi comparativ cu rezultatele obtinute de Dan Barna in primul tur de la prezidentiale.

shares