Criterii utile în căutarea de apartamente noi de vânzare în București (P)

bloc bucuresti

Achiziția unui apartament este o decizie importantă, mai ales când știi că urmează să îți petreci mulți ani de acum înainte în noul loc numit „acasă”. De aceea, e util să evaluezi ofertele de apartamente noi de vânzare din București ținând cont de un set de criterii esențiale.

Acestea te vor ajuta să determini mai ușor varianta câștigătoare și îți vor da liniștea că ai făcut alegerea înțeleaptă. Iată câteva sugestii de criterii pe care le poți adăuga listei tale:

Aproprierea de punctele de interes

Atunci când analizezi apartamente noi Bucuresti, accesul rapid la punctele de interes este un criteriu care poate face o reală diferență. Cu cât petreci mai puțin timp în trafic sau în mijloacele de transport în comun, cu atât vei câștiga mai multe ore să te bucuri de lucrurile care contează cu adevărat.

Înainte să te decizi asupra unui apartament, încearcă să parcurgi drumul acasă – serviciu, acasă – școală sau către alte puncte importante pentru tine în orele de vârf. Astfel, vei putea estima corect dacă merită sau nu să investești într-un apartament în zona aceea.

Caracteristicile cartierului și facilitățile complexului rezidențial

Pe lângă accesul rapid către zonele tale de interes, contează mult și cât de liniștită și verde e zona în care se află apartamentul vizat. După o zi petrecută în trafic și aglomerație, îți vei dori să ai parte de momente de relaxare acasă sau de spațiile verzi din cadrul complexului.

Multe din ansamblurile noi beneficiază de servicii de pază și sisteme de supraveghere, așa că siguranța ta și a bunurilor tale poate fi un alt criteriu eliminatoriu în selectarea apartamentelor noi din București potrivite pentru tine. Aceste beneficii implică anumite costuri de întreținere, așa că e bine să le iei în calcul pentru o estimare cât mai corectă a cheltuielilor lunare.

Calitatea imobilului și a finisajelor

Fiind un oraș afectat de activitatea seismică, e important să știi dacă s-au respectat standardele de construcție. Reprezentantul dezvoltatorului imobiliar ar trebui să îți ofere transparență când vine vorba de buletinele de calitate. 

Va trebui să fii atent la modul în care a fost construit blocul și poți cere ajutorul celor cu expertiză în domeniul contrucțiilor – inginer constructor sau arhitect. Pentru evaluarea finisajelor poți cere părerea unui meșter sau designer care cunoaște foarte bine piața și poate identifica nereguli privind calitatea sau alte detalii peste care tu ai fi putut trece cu vederea.

Existența locurilor de parcare și a spațiilor de depozitare

Când ești dependent de propria mașină, existența unui loc de parcare poate fi un criteriu eliminatoriu. Găsești o mulțime de apartamente de vânzare în București, dar multe dintre cele situate în imobile vechi nu sunt o alternativă fezabilă deoarece nu sunt adaptate nevoilor actuale.

Dezvoltatorii de proiecte noi au ținut cont de nevoile zilelor noastre, gândind din start proiectul cu locuri de parcare peste numărul de apartamente, dar și cu spații de depozitare sau boxe la subsolul blocului în care să îți poți ține bicicletele, trotinetele sau alte obiecte pe care nu le dorești în casă. Pe lângă prețul apartamentului, achiziția propriului loc de parcare sau a unui spațiu de depozitare poate reprezenta un cost suplimentar.

Când știi exact care sunt criteriile pe care trebuie să le bifeze apartamentul mult visat, te vei simți mai puțin copleșit de lista lungă de apartamente noi de vânzare din București. Cu cât documentarea ta este mai detaliată, cu atât ești mai agil în selectarea alternativelor cu potențial real. Poate fi un proces obositor, dar rămâi entuziasmat, cu gândul că între toate apartamentele de vânzare se află locul care poate deveni în curând „acasă”.