Cristinel Cretu, vicepresedintele CJ Suceava a fost retinut pentru 24 ore

cristinel-cretu

Cristinel Cretu, vicepresedintele CJ Suceava a fost retinut pentru 24 ore fiind acuzat de luare de mita si trafic de influenta. Astazi, va fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 zile.

Ieri, Cristinel Cretu a fost prins in flagrant cand lua 40.000 euro de la un om de afaceri, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava. Suma a fost pretinsa de vicepresedintele CJ Suceava pe parcursul lunii martie.

De asemenea, procurorii DNA sustin ca, in luna decembrie 2020, Cristinel Cretu ar fi acceptat și primit, de la acelasi administrator de societate comerciala, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.