Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni din CJ Iași: „Orice zi întârziere în funcționalizarea Spitalului Mobil de la Lețcani înseamnă pierderi de vieți omenești”

foto Cristi Stanciu

În ultimele zile numărul de cazuri de coronavirus a explodat atât la nivel local, cât și la nivelul regiunii nord-est, iar numărul de paturi din spitalele ieșene a devenit insuficient pentru solicitările existente.

Președintele executiv al social-democraților ieșeni atrage atenția că rezolvarea crizei medicale generate de pandemie nu se poate realiza decât prin colaborarea între toate structurile administrației locale și utilizarea tuturor resurselor medicale.

Cristian Stanciu, președintele executiv al PSD Iași: „Am atras de multe ori atenția în plenul Consiliului Județean și în mod deosebit actualului președinte Costel Alexe despre importanța colaborării între toate structurile administrative locale pentru a evita o nouă criză medicală provocată de pandemie. Se pare însă, că valul 4 a prins descoperite, din nou, autoritățile județene și sunt probleme foarte mari în ceea ce privește gestionarea numărului mare de pacienți care se prezintă la spitalele ieșene pentru a primi tratament. Ceea ce mă îngrijorează însă, este faptul că am asistat la o pasivitate de neînțeles a celor responsabili de funcționalizarea unității medicale de la Lețcani. Deși era nevoie ca de aer de orice resursă medicală pentru preluarea pacienților bolnavi de Covid, spitalul mobil nu a fost încă redeschis, deși au trecut mai bine de 8 luni de la închiderea lui pentru efectuarea dezinfecției și rezolvarea neconformităților”.

Liderul social-democrat mai menționează faptul că speră ca măcar acum în al 12-lea ceas să fie rezolvată problema Spitalului mobil de la Lețcani pentru a fi dat urgent în folosință și pentru a salva vieți omenești așa cum s-a mai întâmplat pe parcursul anului trecut.

Cristian Stanciu, președintele executiv al PSD Iași: „Cred că nu mai este cazul să discutăm despre orgolii politice acum. Știu că s-a transmis un ordin din partea Departamentului pentru Situații de Urgență și sper ca toți cei care au responsabilități în asigurarea funcționalității spitalului să și le asume. Nimic nu este mai presus decât salvarea vieților omenești. Deși intens politizat, spitalul mobil a primit peste 1000 de pacienți în lunile în care a funcționat” a mai punctat liderul social-democrat ieșean”.

Ordinul Comandantului Acțiunii privind operaționalizarea ca unitate de tratament COVID-19 a Unității Modulare de la Lețcani: