Cristian Stanciu, lider consilieri PSD în CJ Iași: „Ieșenii au nevoie de un președinte de Consiliu Județean competent și preocupat de implementarea proiectelor”

cristian stanciu

Liderul de grup al consilierilor județeni Cristian Stanciu atrage atenția că instituția Consiliului Județean riscă să fie decredibilizată de ultimele acțiuni și fapte penale ale reprezentanților PNL de la Iași. Consiliul Județean este pus în situația de a preciza dacă se va constitui ca parte civilă în cadrul procesului penal intentat actualului președinte Costel Alexe și fostului director al Școlii Populare de Artă „Titel Popovici” Vlad Baba, în care DNA a estimat un prejudiciu de aproximativ 150.000 lei.

„La Iași lucrurile ar deveni de râs, dacă nu ar fi de plâns. Practic suntem puși în situația de a ne constitui ca parte civilă împotriva actualului președinte al instituției, acuzat de abuz în serviciu și care a contribuit la generarea unui prejudiciu de aproximativ 150.000 lei. Aceasta este administrația județeană PNL de la Iași. Una lipsită de transparență, plină de suspiciuni și fapte penale. Tot ceea ce va rămâne în urma lor vor fi doar scandalurile generate și ducerea în derizoriu a unei instituții care până la sfârșitul anului 2020 s-a remarcat prin proiecte în beneficiul ieșenilor.” a declarat Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor
județeni social-democrați.

Totodată, președintele executiv al PSD Iași consideră că singura soluție pentru ieșirea din această criză și intrarea pe un făgaș normal a lucrurilor este demisia lui Costel Alexe din funcția de președinte a Consiliului Județean Iași.

„După demisia „animalului politic” Petru Avram din funcția de consilier județean, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție, firesc ar fi să luăm act și de demisia actualului președinte Costel Alexe care a adunat alte două dosare în care este acuzat de luare de mită, instigare la delapidare și abuz în serviciu. Aceasta este singura soluție onorabilă pentru ieșirea din această criză și recredibilizarea instituției. Ieșenii au nevoie de un președinte de Consiliu Județean competent și preocupat de implementarea proiectelor.” a mai precizat liderul social-democrat ieșean.