Cristian Stanciu: „Deschideți spitalul mobil de la Lețcani!”

Ieșenii rămân fără paturi de terapie intensivă, iar conducerea județului stă cu 100 locuri nefolosite la spitalul mobil de la Lețcani. Cristian Stanciu, liderul consilierilor judeteni PSD sustine ca, de 6 luni președintele actual al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe se lupta cu reclamatiile facute de candidatul din campania electorala, Costel Alexe.

Spitalului mobil Lețcani nu poate fi deschis de liberali in urma propriilor reclamatii din timpul campaniei electorale. 

Cristian Stanciu, lider grup consilieri județeni PSD Iași

„Cred că este strigător la cer ceea ce se întâmplă. În plin val de pandemie, Consiliul Județean stă cu Spitalul Mobil de la Lețcani care deține peste 100 de paturi de Terapie Intensivă îl ține închis.

În urma multiplelor sesizări pe care dumealor le-au făcut în campania electorală la diverse organisme de resort, la ministere au ajuns acum în situația utopică câștigând alegerile să rezolve propriile reclamații. Ori aici cred, în aceasta constă blocajul punerii în funcțiune a spitalului, dar de asemenea consider oportun la acest moment să demonstreze cât de animale politice sunt cei de la PNL și să pună osul la treabă și deblocheze situația și totodată să pună în funcțiune acest spital atât de necesar ieșenilor.”

 Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR încearcă să suplimenteze numărul de paturi ATI la nivel național cu 200. La Iași sunt peste 100 de astfel de echipamente medicale, gata să fie folosite pentru a salva viața ieșenilor, dar care sunt ținute sub cheie de liberalii ieșeni.

Cristian Stanciu, lider grup consilieri județeni PSD Iași

„Atât timp cât Guvernul actual se straduie și anunță că încearcă să suplimenteze numărul de paturi ATI în toată țata cu aproximativ 200, iar noi la Iași putem să suplimentăm această capcitate cu existentul de la Spitalul Mobil Lețcani respectiv cu cel puțin 100 de paturi, cred că evident răspunsul este că ele pot soluționa această situație de criză în care ne aflăm la acest moment.”

Cristian Stanciu, a precizat că spitalul de la Lețcani nu este al PSD. Acesta a fost construit pentru a servi intereselor comunității și pentru a degreva celelalte spitale ieșene, cu adresabilitate regională, astfel încât toți pacienții, indiferent de afecțiune, să poată fi tratați corespunzător.

Cristian Stanciu, lider grup consilieri județeni PSD Iași

„Noi avem și pe ordinea de zi a Consiliului Județean un proiect de hotărâre care vizează înființarea unei comisii de analiză a situației de la Lețcani și cred că pe parcursul următoarelor luni se vor clarifica toate aspectele care au dus la această situație de închidere a spitalului. Sunt convins, întrucât cunosc din mandatul anterior modalitatea relativ rapidă care s-a pus în funcțiune acest spital, că ar exista posibilitate, dacă se și dorește și acest lucru, ca deficiențele existente să poată fi rezolvate într-un timp relativ scurt și acest spital să poată fi redat circuitului sanitar.”

Stanciu sustine ca unitatea medicala trebuie redeschisa de urgenta tinand cont de criza locurilor ATI din spitalele iesene.

Cristian Stanciu, lider grup consilieri județeni PSD Iași

„Din punctul nostru de vedere nu mai este la acest moment nici un teritoriu de luptă noi am reușit să îl punem în funcțiune în mandatul anterior. S-a preluat un spital funcțional era funcțional spitalul de la Lețcani în momentul intrării în acest nou mandat, ulterior întrucât domnii de la PNL au dorit, din punctul nostru de vedere să îngroape ca subiect această inițiativă din mandatul anterior, cred că s-a ajuns în această situație. Trebuie lăsate orgoliile deoparte, spitalul acesta nu este al PSD-ului, spitalul este al comunității și trebuie redat circuitului sanitar mai repede pentru a putea soluționa situațiile de criză în care ne aflăm la acest moment, acest val al treilea al pandemiei, care vedeți foarte bine că face ravagii.”