Cristian Diaconescu, liderul PMP, cere MAE să reacționeze la afirmațiile președintelui Ungariei

Cristian-Diaconescu-pmp-scaled-1

Președintele Ungariei a comparat anexarea Crimeei cu pierderea Transilvaniei de către Ungaria. Președintele Ianos Ader a declarat la Kiev, cu ocazia lansării Platformei Crimeea, că înțelege drama Ucrainei într-un context „similar” celui prin care a trecut Ungaria, după Tratatul de la Trianon. O manifestare directă, fățișă de politica revizionistă, exprimată permanent în ultimii ani și care devine, deja, inadecvată în lumea occidentală.

PMP consideră că România are obligația de a reacționa la astfel de afirmații și să respingă, hotărât, aceste comparații nefericite. Este, mai mult decât evident, că Ungaria profită de fiecare eveniment internațional pentru a redeschide subiectul Trianon, deși Europa are acum o cu altă construcție politică, Uniunea Europeană, fără imperii, fără „închisoarea popoarelor”, fără asuprirea unor nații.

Având în vedere nivelul ridicat instituțional și cadrul internațional în care s-au făcut aceste afirmații, PMP consideră că Ungaria are obligația de a prezenta explicații la un nivel diplomatic corespunzător.

sursă: știripesurse