Cristi Dănileț a fost eliberat din funcție de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de pensionare a judecătorului Tribunalului Cluj, Cristi Dănileț.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 ianuarie 2024, următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcția de judecător a domnului Trache Nicolae-Petre la Curtea de Apel Ploiești – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător a domnului Danileţ Vasilică-Cristi la Tribunalul Cluj – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Codreanu Petronela, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Giurgiu, delegată în funcția de președinte al Secției civile a acestei instanțe – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Slate Aida-Iolanda la Tribunalul Constanța – pensionare”, se precizează pe site-ul administrației prezidențiale..

Dănileț și-a anunțat retragerea din magistratură în urmă cu două săptămâni.

„Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură”, a scris Danileţ pe Facebook. El a adăugat că va fi prezent în continuare în spaţiul public.

„Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi. Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită”, a mai scris judecătorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *